Lekkage waterleiding Purmerend

Een gesprongen waterleiding kan in zeer korte tijd grote consequenties hebben voor uw woning en huisraad. Maar het kan zich ook in mildere vorm uiten, bijvoorbeeld door de vorming van plasjes water of vochtplekken op het plafond. Hoe klein of groot ook, een lekkage moet opgelost worden om blijvende schade te voorkomen.

Kleine water lekkages kunnen een diverse oorsprong hebben. Leidingen die lang gebruikt worden en corosiegevoelig zijn, kunnen in de loop der jaren lek raken. Soms ook, is de koppeling tussen de leidingen het probleem. Door uitdroging van de rubbertjes kan in de loop van de tijd de waterwerende werking afnemen en kan water buiten de verbindingen sijpelen.

Ook kan gewone slijtage de oorzaak zijn van lekkage. Slijtage kan optreden door jarenlang normaal gebruik. Het kan uiteindelijk resulteren in een breuk in de waterleiding. Natuurlijk kan hardhandig gebruik of een onhandige verbouwing ook resulteren in een gesprongen leiding.

De waterdruk die altijd op een waterleiding staat heeft snel vervelende gevolgen. Water trekt vrij snel tussen de naden van uw laminaatvloer, wat resulteert in een lelijke kromme bedoening. Een mooi aangeled plafond is in korte tijd stuk als het te maken krijgt met massa’s water door een gesprongen waterleiding in het toilet er boven.

Uw woongenot en uw portemonnee hebben te lijden wanneer dergelijke schade ontstaat. Dit wilt u voorkomen. U wilt dat de lekkage zo snel mogelijk wordt opgelost en daarom moet u op zoek naar de juiste vakman voor het probleem. Een specialist is in staat om snel de oorzaak van de lekkage te achterhalen en kan vaak ter plekke een hersteloperatie uitvoeren.

Snelle hulp bij een lekkende waterleiding

Om nog meer schade te voorkomen is het van belang de hoofdkraan van de waterleiding dicht te draaien voor u contact opneemt met de specialist. Bel daarna met de specialisten van JC Installatietechniek op nummer 075 - 300 17 12. Een afspraak is snel ingepland en we staan snel op de stoep om uw lekkage te verhelpen!