Teamfoto JC Installatietechniek
24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Zaandam, hoofdvestiging Oostzaan
Stappenplan voor het zelf aansluiten van uw radiator Redactie, 25 maart 2024
Radiator geplaatst door een loodgieter
Laat uw radiatoren in Zaandam vakkundig aansluiten door een van onze loodgieters.

De oude radiatorknop afkoppelen met deze eenvoudige stappen

Bij een kapotte radiator of als u een nieuwe (design)radiator wenst, geven we hier een eenvoudig stappenplan voor het zelf vervangen van een radiator. Bij het vervangen van de oude radiator is het essentieel om de cv-ketel uit te schakelen en de temperatuur te verlagen tot onder de 40 graden. Draai de kranen van de radiatoren die hoger zijn dan uw eigen radiator open om ze leeg te laten lopen.

Wanneer de te vervangen radiator zich op het laagste punt bevindt, zal het nodig zijn om een vulslang aan te sluiten op de vul- en aftapkraan. Draai de kraan open zodat de installatie kan leeglopen. Wanneer de te vervangen radiator niet op het laagste punt zit, zoekt u de juiste locatie en sluit daar de vulslang aan om de installatie leeg te laten lopen.

Vaak bevindt de radiator zich op het laagste punt in uw woning. Koppel zowel de invoer- als uitvoerkoppelingen van de verwarmingsunit los. Verwijder de radiator zelf en haal eventueel het bevestigingsmateriaal weg.

Stap voor stap uw oude radiator vervangen met een nieuwe

Zodra u de oude radiator heeft losgekoppeld, is het tijd om de nieuwe aan te sluiten. Indien u dezelfde soort radiator gebruikt, kunt u de bestaande bevestigingsbeugels blijven gebruiken. Als u een afwijkende radiator aansluit met andere aansluitingen, is het van belang om de leidingen te verlengen tot de juiste locatie met behulp van specifieke materialen.

Een fitting maken tussen de buizen gaat als volgt. Snijd de buis op de juiste lengte met de buizensnijder en plaats de moer over de buis. Plaats de knelring over de buis (oudere ringen kunnen niet hergebruikt worden). Duw de buis in de fitting en draai de moer stevig vast.

Als de af- en toevoer zijn aangesloten op de nieuwe radiator en alle ontluchtingskranen dicht zijn, vul dan het systeem opnieuw met water via de waterkraan bij de ketel. Voordat u de slang aansluit op het systeem, laat deze eerst vullen met water om de ontluchting te minimaliseren. Zodra u de kraan opendraait, laat het water lopen totdat de druk ongeveer tussen 1,5 en 2 bar is. Als dat nodig mocht zijn, ontlucht de installatie nogmaals.

Kunt u overwegen om een specialist in te huren?

Indien het niet wil lukken of wanneer u de voorkeur geeft aan assistentie van een expert?Neem contact met JC Installatietechniek op om dit voor u uit handen te nemen. U kunt ons bereiken op 075 300 1712 voor een bespreking van de opties.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 075 300 1712

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over JC Installatietechniek

J.C. installatietechniek is al ruim 17 jaar de specialist op het gebied van verwarming, loodgieter, dakbedekkingen, zinkwerken, loodwerken, verstoppingen en riool vervanging. J.C. Installatietechniek staat garant voor service, kwaliteit en flexibiliteit en dat 24 uur per dag, 7 dagen per week. Heb je een nieuwe H.R. combiketel nodig? Wij leveren en plaatsen de ketel graag deskundig voor je. Daarbij leveren we de combiketel tegen inkoopprijs!


VCA