Teamfoto JC Installatietechniek
24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Zaandam, hoofdvestiging Oostzaan
Voorkom veelvoorkomende lekkages met deze tips Redactie, 27 maart 2024
De gevolgen van lekkage in huis
JC Installatietechniek weet hoe vervelend lekkage in huis is; wij handelen snel!

Als er een lekkage ontstaat, kan dit niet alleen hinderlijk zijn, maar ook grote schade aan uw woning veroorzaken. Er zijn verschillende preventieve maatregelen die u kunt nemen om lekkages te voorkomen en ervoor te zorgen dat uw sanitair goed blijft functioneren. Hier zijn adviezen om de meest voorkomende lekkages te vermijden.

Controleer de staat van de leidingen

Een van de handigste manieren om lekkages te voorkomen, is door regelmatig een inspectie van de leidingen te doen. Kijk uit voor indicaties van corrosie, roest of kleine barstjes. Het op tijd vinden van problemen kan voorkomen dat ze uitgroeien tot grote lekkages.

Inspecteer de afdichtingen

Het is bekend dat afdichtingen rond kranen en leidingen na verloop van tijd slijtage kunnen vertonen. Het is verstandig om regelmatig te controleren of de afdichtingen in goede staat verkeren en ze indien nodig te vervangen. Een correcte afdichting zorgt ervoor dat er geen water weglekt en verkleint het risico op lekkages.

Bespaar uzelf problemen door de afvoer schoon te houden

Bescherm uw afvoer tegen verstoppingen door geen vet, olie of grote hoeveelheden voedselresten weg te spoelen. Dit kan leiden tot verstoppingen en uiteindelijk tot lekkages. Om te voorkomen dat vuil uw leidingen verstopt, raden wij aan om een zeefje in de gootsteen te plaatsen.

Waterdruk controleren

Een te hoge waterdruk kan schade aan de leidingen toebrengen en lekkages veroorzaken. Controleer regelmatig de waterdruk en pas deze aan als dat nodig is. Het gebruik van een eenvoudige drukregelaar kan schade helpen voorkomen.

Wintermaanden

Gedurende de winter kunnen bevroren leidingen tot lekkages leiden. Een goede preventieve maatregel tegen bevroren leidingen is het isoleren van leidingen in onverwarmde ruimtes en water langzaam uit de kranen laten lopen tijdens koude periodes. Zo blijven uw leidingen vrij van bevriezing en voorkomt u gebarsten leidingen.

Door goede zorg te dragen, vermijdt u veelvoorkomende lekkages

Het is belangrijk om uw systemen regelmatig te onderhouden en kleine problemen snel aan te pakken om grote reparatiekosten en ongemak te voorkomen. Houd in gedachten dat voorkomen beter is dan genezen wanneer het op loodgieterswerk aankomt. Wanneer u te maken krijgt met een onverwachte lekkage in uw huis, benader dan JC Installatietechniek om dit vakkundig voor u te repareren. Bel gerust naar 075 300 1712 om een afspraak te maken.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 075 300 1712

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over JC Installatietechniek

J.C. installatietechniek is al ruim 17 jaar de specialist op het gebied van verwarming, loodgieter, dakbedekkingen, zinkwerken, loodwerken, verstoppingen en riool vervanging. J.C. Installatietechniek staat garant voor service, kwaliteit en flexibiliteit en dat 24 uur per dag, 7 dagen per week. Heb je een nieuwe H.R. combiketel nodig? Wij leveren en plaatsen de ketel graag deskundig voor je. Daarbij leveren we de combiketel tegen inkoopprijs!


VCA