Direct een loodgieter nodig in Zaandam?Bel 075 300 1712Of vul het formulier in

24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Zaandam, hoofdvestiging Oostzaan
Ontkalken van doucheRedactie, 5 maart 2024

Bij het poetsen van uw douche denkt u wellicht voornamelijk aan de douchekop. Het poetsen van de douchekraan wordt echter vaak vergeten, terwijl er ook kalkaanslag kan ontstaan. Dit kan echter het gebruiken van uw douchekraan lastiger maken.

Kalkaanslag maakt het bedienen van de kraan moeilijker en kan het zelfs onmogelijk maken. Al met al, zeer hinderlijk. In dit stuk wordt beschreven hoe u uw douchekraan op de meest efficiënte manier kunt ontkalken.

Eenvoudige stappen om kalkaanslag in uw douchekraan te verwijderen

Neem een doek en bevochtig deze met een chemische ontkalker als reinigingsmiddel en wrijf dit over de douchekraan. Reinigingsmiddelen niet direct aanbrengen op de douchekraan om chemische reacties en mogelijke schade te vermijden. Geef het schoonmaakmiddel enige tijd om in te trekken op de douchekraan. De tijdsduur van deze inwerktijd verschilt per gebruikte product.

Na het uitvoeren van de vorige stappen moet u de douchekraan afspoelen met water en een beetje afwasmiddel. Zorg ervoor dat het schuursponsje niet te ruw is wanneer u kalkaanslag verwijdert, om krassen te voorkomen. Het drogen van de douchekraan met een zachte doek is van cruciaal belang voor een glanzend resultaat na voltooiing van andere taken.

Adviezen voor het voorkomen van kalkaanslag in uw douchekraan

Het is aan te raden om een waterontharder aan te schaffen, investeer in een waterfilter, droog uw douche zorgvuldig af, droog het opnieuw af en vermijd agressieve schoonmaakproducten. Deze middelen zorgen ervoor dat kalkaanslag in de douche voorkomen wordt. Als u na het doorvoeren van deze stappen en tips nog steeds problemen heeft, schroom dan niet om contact op te nemen met JC Installatietechniek.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 075 300 1712

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Een moment geduld alstublieft
We verwerken uw aanvraag...

Over JC Installatietechniek

 J.C. installatietechniek is al ruim 17 jaar de specialist op het gebied van verwarming, loodgieter, dakbedekkingen, zinkwerken, loodwerken, verstoppingen en riool vervanging. J.C. Installatietechniek staat garant voor service, kwaliteit en flexibiliteit en dat 24 uur per dag, 7 dagen per week. Heb je een nieuwe H.R. combiketel nodig? Wij leveren en plaatsen de ketel graag deskundig voor je. Daarbij leveren we de combiketel tegen inkoopprijs!


Logo van VCA
VCA