Teamfoto JC Installatietechniek
24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Zaandam, hoofdvestiging Oostzaan
Hoe u kunt omgaan met een lekkende kraan Redactie, 22 februari 2024
Een lekkende kraan

Een lekkende kraan, in zowel de keuken als de badkamer, is iets wat u liever vermijdt. Afgezien van het ongemak van een lekkende kraan, resulteert dit ook in onnodig waterverlies. Dit is natuurlijk zonde, maar gelukkig zijn er snelle oplossingen om van een lekkende kraan af te komen.

Een goede start maakt het verschil

Voorkom dat er extra water lekt door de hoofdkraan te sluiten voordat u met de lekkage bezig gaat. Zoek de oorzaak van de lekkage op, zodat u kunt bepalen wat gerepareerd moet worden. Zorg dat u het benodigde gereedschap bij de hand heeft en de juiste materialen in huis heeft als u een onderdeel moet vervangen.

Waar komt de lekkage vandaan bij uw kraan?

Een druppelende kraan kan door verschillende redenen ontstaan. Diverse locaties die u kunt checken. Onderzoek de uitloop van de kraan, als er water blijft druppelen kan het binnenste van de kraan lekken of is het kraanleertje beschadigd. Als de kraan water lekt bij de hendel, heeft dit te maken met het binnenwerk of het kraanleertje dat niet meer goed functioneert.

Mocht dit niet het gewenste resultaat opleveren, kunt u de volgende stap proberen. Is er een lek aan de onderkant van uw kraan? Mogelijk lekt er water via het kraangat. Het lek kan ontstaan door een defecte hendel of lekkage in de behuizing van de kraan.

Bereid zijn om de lekkage in de kraan te repareren

Zodra u de watertoevoer heeft afgesloten en weet wat het euvel is, kunt u overgaan tot de reparatie. Start met het losmaken van de knoppen en het handvat van de kraan, zodat u de binnenkant kunt bereiken. Draai daarna het binnenwerk los om bij de pakkingring te kunnen, als deze beschadigd is, dan kunt u deze vervangen.

Het kraanleertje kan een belangrijke rol spelen bij lekkende kranen. Na het verhelpen van de kraanlekkage is het essentieel om alle onderdelen goed te ontkalken. Na het vervangen van de onderdelen, dient u de kraan weer in elkaar te zetten door de stappen in omgekeerde volgorde te volgen.

Toch niet opgelost? Schakel JC Installatietechniek in!

Indien de kraan na montage blijft lekken, is de kraan vermoedelijk versleten en zal moeten worden vervangen. Als dit gebeurt, neem dan direct contact op met JC Installatietechniek, we staan klaar om u te helpen. Voor het maken van een afspraak of voor verdere vragen, kunt u ons bereiken via 075 300 1712.

Zoeken

Over JC Installatietechniek

J.C. installatietechniek is al ruim 17 jaar de specialist op het gebied van verwarming, loodgieter, dakbedekkingen, zinkwerken, loodwerken, verstoppingen en riool vervanging. J.C. Installatietechniek staat garant voor service, kwaliteit en flexibiliteit en dat 24 uur per dag, 7 dagen per week. Heb je een nieuwe H.R. combiketel nodig? Wij leveren en plaatsen de ketel graag deskundig voor je. Daarbij leveren we de combiketel tegen inkoopprijs!


VCA